ارز دیجیتال تتر چیست؟ | ایریتال
مقالات آموزشی

ارز دیجیتال تتر چیست؟ آشنایی با استیبل کوین USDT

اگر کمی با حوزه ارزهای دیجیتال آشنا باشید می‌دانید که نوسانات شدید قیمتی خصیصه اصلی رمز ارزهای برتر بازار مثل بیت کوین، اتر و… است. استیبل کوین‌ها (stablecoins) دارایی‌های دیجیتالی هستند که با هدف مقابله با نوسان ارزهای دیجیتال توسعه یافته‌اند. در واقع استیبل کوین یک نوع رمز ارز است که قیمت آن همواره معادل عدد ثابتی است. یکی از برترین استیبل کوین‌های بازار تتر (USDT) یا Tether است.

نکات مهم
ارز دیجیتال تتر (USDT) یک استیبل کوین است؛ نوعی از ارز دیجیتال که هدف آن ثابت نگه داشتن ارزش کریپتوکارنسی‌ها است.
تتر توسط سرمایه گذارانی استفاده می‌شود که می خواهند از نوسانات شدید سایر ارزهای دیجیتال دوری کنند و در عین حال جایگاه خود را در بازار کریپتو حفظ کنند.
توکن های تتر تحت نماد USDT معامله می‌شوند.

پیش از پرداختن به سوال تتر چیست؟ باید با مفهوم استیبل کوین آشنا شوید.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین ها دسته‌ای از ارزهای دیجیتال هستند که تلاش می‌کنند ثبات قیمت را به سرمایه گذاران رمز ارزها ارائه دهند. اولین استیبل کوین در سال 2014 منتشر شد و از آن زمان به بعد، مورد توجه بسیاری قرار گرفت، زیرا استیبل کوین ها سرعت و امنیت یک بلاک چین را ارائه می‌دهند و در عین حال شما را از نوسانی که بیشتر ارزهای دیجیتال دارند، نجات می‌دهند.

استیبل کوین USDT

استیبل کوین‌ها ذاتا دارایی‌های پایداری هستند که آنها را به ابزار خوبی برای ذخیره ارزش تبدیل می‌کند. ارزش بیشتر استیبل کوین ها به ارزش یک ارز ثابت خاص مانند دلار ایالات متحده یا یک کالای خاص مانند طلا مرتبط است. با ثبات بودن به این معنی است که قیمت آنها ثابت است، بنابراین یک استیبل کوین که ارزش آن بر اساس 1 دلار آمریکا تعیین می‌شود، باید یک دلار ارزش داشته باشد.

ارز دیجیتال تتر چیست؟

تتر (USDT) یک دارایی دیجیتال مبتنی بر بلاک چین است که توکن‌های در گردش آن با مقدار معادل دلار آمریکا پشتیبانی می‌شوند و آن را به یک استیبل کوین با قیمتی معادل 1 دلار تبدیل می‌کند. توکن‌های تتر که توسط صرافی رمزارزی BitFinex توسعه یافته‌اند، توکن‌های بومی شبکه تتر هستند و تحت نماد USDT معامله می‌شوند. USDT از اکتبر 2021، پنجمین ارز دیجیتال بزرگ از نظر ارزش بازار است که بیش از 68 میلیارد دلار مارکت کپ دارد.

تتر به نوعی از ارزهای دیجیتال به نام استیبل کوین تعلق دارد که هدف آنها ثابت نگه داشتن ارزش ارزهای دیجیتال است و برخلاف نوسانات قیمتی گسترده در سایر ارزهای رمزنگاری شده محبوب مانند بیت کوین و اتریوم عمل می‌کند.

ارز دیجیتال تتر به طور خاص به دسته استیبل کوین های دارای وثیقه فیات تعلق دارد. این بدان معناست که یک ارز فیات مانند دلار آمریکا، یورو یا ین، پشتوانه هر کوین در گردش است. سایر دسته‌های استیبل کوین شامل استیبل‌کوین‌های دارای وثیقه از نوع رمز ارز (که از ذخایر ارزهای دیجیتال به عنوان وثیقه استفاده می‌کنند) یا استیبل‌کوین‌های بدون وثیقه هستند.

تتر به طور خاص برای ایجاد پل بین ارزهای فیات و ارزهای دیجیتال و ارائه ثبات، شفافیت و حداقل هزینه تراکنش به کاربران طراحی شده است؛ قیمت تتر همواره با نوسان کمی، حدود 1 دلار آمریکا است.

قیمت تتر

تاریخچه ارز دیجیتال تتر

ارز دیجیتال تتر ابتدا در جولای 2014 با نام RealCoin راه اندازی شد و در نوامبر توسط Tether Ltd، به Tether تغییر نام داد. در آوریل ۲۰۱۹، دفتر دادستان کل نیویورک، شرکت iFinex را متهم به برداشت غیرقانونی۸۵۰ میلیون دلار از ذخایر تتر برای جبران ضررهای صرافی بیت‌فینکس کرد. کمی بعد، یکی از وکلای Finex به صورت رسمی اعتراف کرد که تنها ۷۴ درصد از توکن‌های USDT پشتوانه دلار واقعی دارند. با رسانه‌ای شدن این اتهامات، کاربران این صرافی دارایی‌های خود را که به ارزش حداقل ۹۰ میلیون دلار بود، از کیف پول‌های بیت‌فینکس خارج کردند. بعد از این اتفاقات نگرانی در مورد اینکه آیا ذخایر کافی برای حمایت از این کوین وجود دارد یا خیر، فراگیر شده است.

کاربرد ارز دیجیتال تتر چیست؟

رمز ارز Tether برای سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال بسیار مفید است زیرا راهی برای جلوگیری از نوسانات شدید سایر ارزهای دیجیتال ارائه می‌دهد. علاوه بر این، استفاده از USDT هزینه‌های تراکنش را بسیار کاهش می‌دهد. تتر و سایر استیبل کوین‌ها ثبات ارزهای فیات را به بلاک چین می‌آورند و از ارزهای فیات امن تر و شفاف تر هستند. همچنین با USDT انجام تراکنش ها نسبت به ارزهای فیات سنتی ارزان تر خواهد بود.

سخن پایانی

با وجود تمام مزایایی که برشمرده شد، ارز دیجیتال تتر و  استیبل کوین‌هایی که به یک نهادهای مرکزی متکی هستند، در معرض خطای انسانی قرار دارند. در نهایت، نهادهای مرکزی صادرکننده این توکن‌ها هستند و ممکن است این قدرت را داشته باشند که بنا به درخواست مجری قانون، آدرس‌های آنها را مسدود کنند. سازمان‌های مجری قانون ممکن است حتی در حین تحقیقات مربوط به پولشویی، تأمین مالی تروریسم یا سایر فعالیت‌های غیرقانونی، استیبل کوین‌ها را مسدود کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا