شاخص ترس و طمع در بازار رمزارزها چیست؟
مقالات آموزشی

شاخص ترس و طمع در بازار رمزارزها چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

معامله گران از انواع شاخص‌های مختلف برای تجزیه و تحلیل نمودارهای ارزهای دیجیتال و پیش بینی عملکرد دارایی‌ها در آینده استفاده می‌کنند. یکی از شاخص‌های روند محبوب در بین سرمایه گذاران ارزهای دیجیتال، شاخص ترس و طمع (Crypto Fear and Greed Index) است. شاخص ترس و طمع طیف متنوعی از داده‌ها را برای پیش بینی قیمت‌ها با هم ترکیب می‌کند.

شاخص ترس و طمع کریپتو با تخمین احساسات بازار کار می‌کند و با امتیازی بین 0 تا 100 نشان داده می‌شود. انتهای پایین (49-0) این طیف نشان دهنده ترس است، در حالی که انتهای بالاتر (50-100) نشان دهنده طمع است.

با استفاده از روانشناسی استاندارد بازار، طمع لحظه‌ای است که در طی آن یک دارایی بیش از حد خریده می‌شود و وقتی ترس وجود دارد، یک دارایی بیش از حد فروخته می‌شود. ‌‌بنابراین، می‌توان نتیجه گرفت که شاخص ترس و طمع را می‌توان با استراتژی معاملاتی فرد برای تعیین زمان ورود و خروج از بازار ادغام کرد.

مزایای استفاده از شاخص‌ها‌‌‌ چیست؟

هنگام ارزیابی ارزش فعلی یا آینده یک ارز دیجیتال، معامله گران معمولاً به داده های تکنیکال تکیه می‌کنند. انواع منابع و داده‌ هایی که می‌توان از بین آنها انتخاب کرد تقریباً بی پایان هستند. در نتیجه فعالان بازار می‌توانند با استفاده از شاخص ها از صرف ساعت‌ها وقت خود برای جمع آوری داده‌ها اجتناب کنند.

یک شاخص طیف متنوعی از داده‌ها را نشان می‌دهد که ترکیب شده و در قالب یک واحد اندازه‌گیری نمایش داده می‌شود. به عنوان مثال، شاخص های معروف بازار سهام مانند DOW و SPX عملکرد شرکت های صنعتی و سهامی عام آمریکا را دنبال می‌کنند.

شاخص ترس و طمع یک معیار وزنی از داده های بازار ارزهای دیجیتال است.

شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال چیست؟

شاخص ترس و طمع کریپتوکارنسی یک شاخص احساسات مبتنی بر مدل CNNMoney برای بازار TradFi است که بر روی ارزهای دیجیتال متمرکز است.

شاخص ترس و طمع در بازار رمزارزها

هر زمان که این اندیکاتور به حداکثر (0 یا 100) برسد، فعالان بازار می‌توانند انتظار داشته باشند که بازار کریپتو مسیر خود را معکوس کند. به طور خاص، این افراط نشان می‌دهد که بازار بیش از حد در فاز ترس یا حریص است، که منجر به نتیجه معکوس می‌شود. اگر شاخص به نرخ 50 برسد، وضعیت بازار خنثی در نظر گرفته می‌شود.

از آنجایی که آلتکوین ها با عملکرد قیمت بیت کوین مرتبط هستند، شاخص ترس و طمع امتیاز خود را منحصراً بر اساس داده های بازار مربوط به بیت کوین قرار می‌دهد. در اندازه گیری شاخص ترس و طمع ارز دیجیتال از انواع داده های زیر استفاده می‌شود:

  • نوسان: نوسانات 25 درصد از شاخص را تشکیل می‌دهند و نشان دهنده سرعت تغییر ارزش بیت کوین است. برای نوسانات، این اندیکاتور از داده های بازار 30 و 90 روز گذشته استفاده می‌کند.
  • حجم بازار: این شاخص میزان حرکت و حجم فعلی بازار رمز ارز یا بیت کوین را باز هم با استفاده از میانگین های 30 روزه و 90 روزه، اندازه گیری می‌کند. حجم بازار 25 درصد دیگر از شاخص را تشکیل می‌دهد. دوره‌هایی که بازار در طی آن موج‌هایی از حجم معاملات بالا را تجربه می‌کند، طمع را افزایش می‌دهد.
  • رسانه های اجتماعی: این فهرست هشتگ ها را دنبال می‌کند و آنها را با میانگین های تاریخی مقایسه می‌کند. اشاره‌ها و هشتگ‌های بالاتر به عنوان افزایش مشارکت بازار تعبیر می‌شوند و منجر به افزایش خروجی شاخص نهایی می‌شوند. رسانه های اجتماعی 15 درصد از ارزش شاخص را نشان می‌دهند. این مجموعه داده هشتگ‌های رمزنگاری مرتبط و نرخ تعامل را از توییتر به عنوان منبع قرار می‌دهد. اگر توییتر آرام‌تر از حد معمول باشد و نرخ تعامل پایینی ایجاد کند، بازار وارد وضعیت ترسناکی می‌شود.
  • تسلط بیت کوین: این شاخص تسلط بیت کوین را در بازار کلی اندازه گیری می‌کند. هرچه تسلط بیت کوین بالاتر باشد، بازار ترسناک تر است و هرچه تسلط بیت کوین کمتر باشد، بازار حریص تر می‌شود. تسلط بیت کوین 10 درصد از شاخص را تشکیل می‌دهد و همانطور که از نام آن پیداست، نشان دهنده تسلط بیت کوین در مقایسه با بخش باقی مانده از بازار کریپتو است. افزایش تسلط معمولاً نشان می‌دهد که سرمایه و سود حاصل از آلت کوین ها به بیت کوین بازگردانده می‌شود.
  • Google Trends: گوگل ترندز نیز 10 درصد از داده های این شاخص را نشان می‌دهد. این فهرست پرس و جوهای مربوط به بیت کوین و کلمات کلیدی رمزنگاری مرتبط را از Google Trends برای تخمین احساسات بازار جستجو می‌کند. نتایج Google Trends بر ترس و طمع مانند تعامل در رسانه های اجتماعی تاثیر می‌گذارد.
  • نظرسنجی‌ها: این شاخص به صورت هفتگی بررسی‌های بزرگ و گسترده ای را در سطح بازار انجام می‌دهد. معمولاً در هر نظرسنجی 2000-3000 شرکت کننده وجود دارد. نتایج نظرسنجی مشتاقانه‌تر، شاخص را بالاتر می‌برد و به طمع بازار اشاره می‌کند. نظرسنجی ها 15 درصد از ارزش شاخص را نشان می‌دهند.

سخن پایانی

هیچ شاخصی به تنهایی قادر به پیش بینی آینده نیست. برای اینکه معامله گران در طول سفر خود موفق و سودآور بمانند، توصیه می‌شود شاخص های متعددی را در ترکیب با دانش به دست آمده در حوزه تحلیل تکنیکال جفت کنند. ناگفته نماند هر معامله گر فردی باید قاضی خود باشد و به تنهایی به یک نتیجه منطقی برسد، زیرا دو معامله گر می‌توانند داده های مشابهی را بخوانند و به تفاسیر متفاوتی برسند.

به دلیل نوسانات زیاد بازار کریپتوکارنسی‌ها، شاخص ترس و طمع ارزهای دیجیتال به طور کلی برای ارزیابی پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت و میان‌مدت قیمت اجرا می‌شود. با توجه به اینکه شاخص مستعد تغییرات سریع است و به راحتی تحت تأثیر عوامل جدید قرار می‌گیرد، استفاده از آن برای پیش بینی بلندمدت قیمت پیشنهاد نمی‌شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا